BURDUR / BUCAK - Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik

TANIMI :

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Ağ İşletmenliği dalının amacı; Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.

İSTİHDAM ALANLARI

Bilişim teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,
2. Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,
3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve  kuruluşlarında,
4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma,kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

ÖĞRENCİ
KAZANIMLARI

Programın sonunda seçtiği dal/mesleğe yönelik olarak
öğrenci;
1. Genel kültüre yönelik bilgi ve becerileri kazanacaktır.
2. Ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikleri kazanacaktır.
3. Alanın altında yer alan dallara ait temel yeterliklerine sahip olacaktır.
4. Dal/mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanacaktır.
5. Dal/mesleğin gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanacaktır.

İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR

Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, bilişim sektöründe yer alan yazılım, ağ yönetim, web hizmeti ve teknik servis hizmeti veren firmalar, meslek odaları ve meslek elemanları ile iş birliği yapılarak yönlendirilir.

Yayın: 26.02.2013 - Güncelleme: 08.05.2024 20:12 - Görüntülenme: 1460