T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / BUCAK - Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Erasmus+ Projemizde İlk Ziyaret Okulumuza

OKULUMUZA ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA 3 ÜLKEDEN ZİYARETÇİLER GELİYOR...

Erasmus+ Programı 2020 Teklif çağrısı dönemi 'Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği' projeleri kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen ve Ulusal Ajans'ca da onaylanan  23.507 Avro hibeli "STEMmed.FR.O.M.Robotics – STEM iMprovED in the FRame Of Mobility and Robotics" isimli  (2020-1-UK01-KA229-078940_2) projemizin ilk hareketliliği ülkemize gerçekleştirilecek.

 

Koordinatörlüğünü Birleşik Krallığın yaptığı projede; LİTVANYA'dan "Siauliu Sauletekio gimnazija", SLOVENYA'dan "Šolski Center Novo Mesto" ve İNGİLTERE'den "East London Science" okullarından toplam 6 öğretmen ve 14-18 yaş arasındaki 15 öğrenci, 22-27 Mayıs tarihleri arasında okulumuzda bir hafta boyunca faaliyetlere katılım sağlayacak. Pandemi nedeniyle ertelenen ziyaretler, 2023 yılbaşına kadar Türkiye'den sonra sırasıyla Slovenya, Litvanya ve İngiltere'ye yapılacak.

Bilişim ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanlarından toplam 15 öğrenci ve 6 öğretmenimizin katılacağı hareketlilikler, "öğrencilerimizin 21yy ve dijital becerilerini geliştirmek, eğitici robotik uygulamaların ve robotik kodlama metotlarının ülkelerarası değişimini sağlamak, sürekli değişen öğretim kalitesinin ihtiyaçlarına dönük dijital bir öğrenme ortamı yaratmak, kültürel farkındalığı ve yabancı dil öğrenimini geliştirmek, genç nesiller için teknolojinin zorlukları ve internetin risklerini uygulamalı metotlarla öğrenmek ve okul eğitimini endüstri 0.1 ve web 2.0 araçları üzerinden Avrupa Dijital Gündemine uyarlamak" gibi amaçlara hizmet edecek.

Ortak okullarımızda düzenlenecek yüz yüze ve online etkinlikler, kültürel geceler, çeşitli kurum ziyaretleri vb. vesilesiyle öğrencilerimiz hem farklı ülkelerde bulunarak yeni bilgi ve beceriler edinecek hem de merkezden çevreye ilçemizin, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin tanıtım faaliyetlerine okulumuz uzun ve kısa vadeli katkı sunmuş olacak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.04.2022 - Güncelleme: 12.04.2022 02:20 - Görüntülenme: 275
  Beğen | 1  kişi beğendi